Noul lider al grupării jihadiste Statul Islamic (SI), care i-a succedat lui Abu Bakr al-Baghdadi, după moartea acestuia într-o operaţiune americană, este un ”perfect necunoscut”, afirmă un oficial american de rang înalt, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizaţia a anunţat săptămâna trecută desemnarea lui Abu Ibrahim al-Hashemi al-Qurashi ca succesor al lui al-Baghdadi, ameninţând Statele Unite să răzbune moartea liderului său.

Preşedintele Statelor Unite Donald Trump a dat asigurări ulterior, într-un tweet, că Washingtonul ştie ”exact cine este” Abu Ibrahim al-Hashemi al-Qurashi.

Însă acest oficial american de rang înalt le-a spus miercuri unor jurnalişti, sub protecţia anonimatului, că analiza reţelelor de socializare arată că nici măcar susţinătorii SI nu ştiu mare lucru despre noul lider.

”S-ar spune că acest bărbat este un perfect necunoscut”, a declarat oficialul.

”Din puţinele lucruri pe care le ştim despre el, nu suntem impresionaţi. Iar fie că e în Irak, fie în Siria, noi nu credem că va rămâne mult timp în această lume”, a ameninţat el.

Oficialul nu a dorit să spună mai mult, şi mai ales dacă Abu Ibrahim al-Hashemi al-Qurashi a fost - ca predecesorul său - deţinut de forţele americane.

După ce s-a proclamat ”calif”, în 2014, într-un teritoriu cu până la şapte milioane de oameni, de o parte şi de alta a frontierei dintre Irak şi Siria, al-Baghdadi a devenit cel mai căutat om din lume.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.