Serviciile de informaţii americane au anunţat joi că au ajuns la concluzia că noul coronavirus "nu a fost creat de om sau modificat genetic", potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serviciile încearcă încă să determine dacă epidemia a provenit de la animale infectate sau dacă a fost rezultatul unui accident din laboratorul de la Wuhan, oraşul chinez aflat la originea pandemiei, a precizat Direcţia de informaţii într-un comunicat. 

Conform Reuters, Biroul Serviciilor Naţionale de Informaţii a infirmat teoriile conspiraţiei ale activiştilor anti-China şi ale unor partizani ai preşedintelui SUA Donald Trump care susţineau că noul coronavirus a fost creat de cercetători chinezi ca armă biologică şi că ar fi "scăpat" dintr-un laborator. 

Documentul menţionează precizări ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care pe 21 aprilie a afirmat că toate dovezile arată că acest virus a fost transmis de animale în China, anul trecut, şi că nu a fost fabricat într-un laborator. 

"Comunitatea de Informaţii (IC) a SUA a transmis de asemenea că agreează concluzia comunităţii ştiinţifice internaţionale, potrivit căreia Covid-19 nu a fost făcut de om sau modificat genetic", potrivit declaraţiei Biroului Serviciilor Naţionale de Informaţii (ODNI). 

"Comunitatea de Informaţii va continua să analizeze cu rigoare noile informaţii pentru a stabili dacă epidemia a fost provocată de la contactul dintre om şi animal sau dacă a fost rezultatul unui accident dintr-un laborator din Wuhan". 

Mai mult de 3,21 de milioane de oameni au fost infectaţi cu noul coronavirus la nivel mondial şi 227.864 au murit, potrivit Reuters. 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.