Brenton Harrison Tarrant, un australian în vârstă de 28 de ani, a fost acuzat de crimă după atacul său armat asupra a două moschei din Christchurch, Noua Zeelandă, soldat cu moartea a 49 de persoane, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Tarrant a apărut la tribunalul din Christchurch sâmbătă dimineaţa. El este acuzat că a ucis un bărbat, al cărui nume nu a fost identificat de judecătorul Paul Kellar. Nu a fost depusă o cerere pentru eliberare pe cauţiune. Tarrant va rămâne în detenţie în Christchurch până pe 5 aprilie.
 
El a apărut la tribunal îmbrăcat în haine de închisoare, legat cu cătuşe şi fără încălţăminte. Tarrant nu a vorbit însă a părut să afişeze un semn al rasismului cu mâinile.
 
După ce Tarrant a părăsit tribunalul, judecătorul a comunicat că „deşi există un singur cap de acuzare acum, este rezonabil să presupunem că vor mai exista altele”.
 
Mai devreme, comisarul Mike Bush a declarat că Tarrant a fost acuzat de o singură crimă, însă altele vor urma.
 
„Vreau să asigur pe toţi neozeelandezii că facem tot ce putem pentru a răspunde la acest atac şi punem la dispoziţie toate resursele disponibile în comunităţile din Noua Zeelandă”, a afirmat Bush.
 
Tarrant, care a crescut în oraşul australian Grafton din statul New South Wales, locuia în oraşul Dunedin, situat la 360 de kilometri de Christchurch.
 
Poliţia din Noua Zeelandă a închis tribunalul pentru public, însă presa a avut acces.
 
Poliţia din Australia investighează legăturile lui Tarrant în Grafton.
 
„Pot spune că nu era cunoscut autorităţilor de aici”, a afirmat comisarul adjunct Mick Willing.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.