Guvernul neo-zeelandez a anunţat, marţi, că populaţia va beneficia de măşti de protecţie şi teste rapide antigen gratuite, încercându-se astfel împiedicarea propagării covid-19. De asemenea, prin această măsură se doreşte ca presiunea asupra sistemului sanitar să scadă, în prezent acesta confruntându-se cu un val de pacienţi cu coronavirus şi cu gripă, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ultimele două săptămâni, numărul cazurilor noi de covid-19 din Noua Zeelandă a crescut semnificativ, astfel că autorităţile au decis ca populaţia să aibă acces la măşti medicale gratuite şi să beneficieze de teste rapide antigen gratuite, chiar şi dacă persoana care vrea să se testeze nu are simptome.

Anterior, aveau acces la teste doar cei care fuseseră expuşi virusului sau erau simptomatici.

Măştile gratuite vor fi inclusiv cele N-95 sau P2 în cazul celor consideraţi vulnerabili şi măşti standard pentru toţi ceilalţi.

Noua Zeelandă, ţară cu o populaţie de 5,1 milioane de oameni, a înregistrat joi 11.382 de cazuri noi de coronavirus. În total, în prezent în Noua Zeelandă sunt 68.737 de cazuri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.