Prim-ministrul neozeelandez Jacinda Ardern a anunţat luni că Noua Zeelandă a „întrerupt lanţul transmiterii” Covid-19 şi că nivelul patru de alertă va fi menţinut încă o săptămână.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ardern a spus că rata de transmitere a bolii în ţară a ajuns la 0,48, astfel că un bolnav a infectat mai puţin de o persoană.

 

Prim-ministrul a mulţumit populaţiei pentru eforturile de a stopa „explozia necontrolată de Covid-19 în Noua Zeelandă”, citează The Guardian. 

Drept urmare, ţara va continua încă o săptămână sub nivelul patru de alertă. „Vom menţine apoi alerta la nivelul trei pentru două săptămâni şi vom analiza starea în care ne găsim”, a spus ea.

 

 

Pe parcursul următoarei săptămâni, oamenilor le va fi permis să înceapă să pregătească redeschiderea afacerilor.

În Noua Zeelandă, ţară cu populaţie de aproximativ 5 milioane de locuitori, au fost înregistrate în total 1.440 de cazuri de Covid-19 şi 12 decese.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.