Primarul oraşului Harkov, Igor Terekhov, a precizat că cel puţin nouă persoane au fost ucise şi 37 rănite într-o zi, după bombardamente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Doar azi, 37 de persoane au fost rănite, inclusiv 3 copii. Patru persoane au ieşit din adăposturi pentru apă şi au murit. O familie, doi adulţi şi trei copii au ars de vii într-o maşină. Este oribil", a spus Terekhov, potrivit biroului ucrainean al BBC. 

"Oraşul Harkov nu a cunoscut niciodată asemenea distrugeri în istoria recentă", a afirmat primarul. 

El a citat un oficial care a precizat pe Telegram că „zeci” de cadavre au putut fi văzute pe străzile oraşului. El a numit-o „crimă de război”. 

Oleg Sinegubov, şeful administraţiei militare de stat din Harkov, a declarat că ruşii au bombardat zone civile unde nu exista infrastructură critică sau forţe armate. El a estimat că „sunt 11 morţi şi zeci de răniţi”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.