Agenţia Naţională de Investigaţii din India (NIA) a anunţat sâmbătă că a arestat nouă militanţi al Qaeda care plănuiau atacuri în mai multe zone din ţară, inclusiv în capitala New Delhi, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat a fost anunţat: „Grupul plănuia atacuri teroriste la baze vitale din India, cu scopul de a ucide oameni nevinovaţi şi de a provoca teroare în minţile lor”.

Cei arestaţi „erau motivaţi să întreprindă atacuri în mai multe locuri”, inclusiv în capitală.

Şase dintre militanţi au fost arestaţi în statul estic Bengalul de Vest şi trei, în statul sudic Kerala, a precizat NIA, adăugând că indivizii erau „asociaţi modulului al Qaeda sponsorizat de Pakistan”. 

Ministerul pakistanez de Externe nu a comentat, însă Pakistanul a negat deseori că ar finanţa militanţii. 

India a intensificat ofensiva faţă de militanţi în mai multe regiuni, inclusiv în Kashmir. Anul trecut, armata indiană a ucis liderul unui grup militant din Kashmir afiliat al Qaeda.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.