Un nou cutremur de magnitudine 5,9 a afectat joi Insula Lombok, potrivit Institutului american de geofizică USGS, la patru zile după un seism cu magnitudinea 6,9 care s-a soldat cu 164 de morţi, potrivit autorităţilor locale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Replica a avut loc în nordul insulei, în aceeaşi zonă ca seismul de duminică, însă nu există pericolul unui tsunami, a declarat un purtător de cuvânt al agenţiei indoneziene de gestionarea catastrofelor Sutopo Purwo Nugroho.

După cutremurul de duminică, ”au avut loc 355 de replici” de diferite intensităţi, a adăugat Sutopo. Cea de joi a fost cea mai puternică.

Locutori evacuaţi după seismul de duminică şi instalaţi în adăposturi improvizate au alergat pe stradă ţipând, a constatat o jurnalistă AFP la faţa locului.

Motocilete staţionate în stradă au căzut la pământ, iar ziduri ale unor clădiri din apropiere s-au surpat.

”Eram blocaţi în trafic, în timp ce aduceam ajutoare (sinistraţilor), iar brusc am simţit ca şi cum maşina ne-ar fi fost lovită din spate, a fost puternic”, a declarat pentru AFP un martor, Sri Laksmi.

”Persoane aflate în stradă au început să se panicheze şi au ieşit din maşini. Ele au fugit în diverse direcţii în mijlocul circulaţiei”, a adăugat eacest martor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.