Optsprezece persoane au murit şi alte 14 au dispărut în urma unei alunecări de teren cauzată de taifunul Lekima, în estul Chinei, conform unui nou bilanţ, a anunţat, sâmbătă, televiziunea naţională, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit postului CCTV, alunecarea de teren a avut loc în Wenzhou, într-o zonă lovită de taifun noaptea trecută.

“Ploile torenţiale au provocat o alunecare de teren care a blocat curgerea unui râu. Barajul format astfel a creat un ‘lac’ în amonte”, a precizat televiziunea, menţionând că barajul s-a rupt şi toată apa s-a revărsat în aval.

Un milion de persoane au fost evacuate din calea taifunului, iar dintre acestea peste 100.000 au fost cazate în adăposturi.

Peste 300 de reprezentanţi ai forţelor de ordine participă la operaţiunile de salvare.

Taifunul Lekima a lovit provincia Zhejiang cu vânturi de 187 km/oră. Vineri, a fost emisă o alertă de cod roşu. Codul a devenit apoi portocaliu, Lekima îndreptându-se sâmbătă cu vânturi mai puţin puternice spre nord şi regiunea Shanghai.  

Vineri, taifunul a lovit Taiwanul, unde nouă persoane au fost rănite şi mii de locuinţe au rămas fără curent electric.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.