Un muncitor nord-corean care acuză că este victima scalviei moderne pe un şantier naval în Polonia a depus plângere penală împotriva constructorului de nave olandez care a cumpărat produse la firma polonză, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a ”muncit timp de 12 ore pe zi în condiţii periculoase, iar statul nord-coreean i-a confiscat o mare parte din salariu”, a anunţat joi, într-un comunicat, asociaţia Global Legal Action Network.

Reţeaua nu a dezvăluit numele reclamantului, ”pentru a-i proteja securitatea”.

Avocata olandeză Barbara van Straaten, care a depus plângerea luni, nu a dezvăluit numele companiei olandeze implicate, pentru a nu compromite eventuale anchete.

Potrivit legislaţiei olandeze, companiile pot fi date în judecată dacă obţin profit prin exploatare, inclusiv în alte ţări.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.