Poliţia monitoriza miercuri noi proteste la Erevan, capitala Armeniei, faţă de clasa politică iar prim-ministrul interimar a sugerat noi alegeri parlamentare pentru a soluţiona criza politică, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Lupta nu s-a încheiat”, a declarat Susana Adamyan, o protestatară în vârstă de 21 de ani, care ţinea în mână o pancartă prin care făcea apel la oameni să participe la proteste.

Protestele anti-guvernamentale care au scos în stradă zeci de mii de persoane în ultimele două săptămâni au provocat demisia fostului prim-ministru, Serzh Sarksyan.

Demonstranţii, conduşi de liderul opoziţiei Nikol Pashinyan, l-au acuzat pe Sarksyan că a modificat Constituţia pentru a rămâne la putere.

Prim-ministrul interimar, Karen Karapetyan, a sugerat miercuri că ar trebui organizate alegeri anticipate pentru a se vedea câtă susţinere are de fapt Pashinyan şi dacă ar fi potrivit ca prim-ministru.

„Ce înseamnă „candidatul poporului”? Nu cunosc nicio ţară în care un prim-ministru este ales astfel. Există alegeri pentru acest lucru. Dacă el este alegerea oamenilor, înseamnă că va fi ales”, a afirmat Karapetyan.

Economia Armeniei ar avea de suferit dacă această criză va continua, conform prim-ministrului. El nu a precizat când ar urma să aibă loc noile alegeri.

Preşedintele armean, Armen Sarkissian, a declarat că va începe discuţiile cu partidele pentru a încerca să rezolve criza.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.