Nivelul global al mortalităţii în Franţa a crescut, din cauza pandemiei covid-19, cu 9% faţă de cel din 2019, potrivit unor date provizorii publicate vineri de către Institutul Naţional francez de Statistică (INSEE), relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

INSEE anunţă că un total de 667 400 de decese, indiferent de cauză, a fost înregistrat în 2020 în Franţa, cu 53 900 mai multe morţi decât în 2019.

Cel mai mare nivel al morţilor suplimentare s-a înregistrat în Ile-de-France, în zona pariziană, şi în estul ţării - două regiuni deosebit de afectate de pandemie.

”Decesele în Franţa au fost marcate de epidemia covid-19”, subliniază INSEE, care adaugă că datele cu privire la decesele înregistrate la sfârşitul lui 2020 nu au fost transmise încă.

Institutul anunţă că un nivel al mortalităţii mai mare s-a înrergistrat în rândul persoanelor în vârstăde peste 65 de ani.

Primul val de morţi importante din timpul fazei iniţiale a pandemieie, în martie şi aprilie, a fost mai ”scurt” decât cel de-al doilea val, care a început în septembrie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.