Satul Kaminskoe din regiunea rusă Kurgan a fost evacuat vineri dimineaţă, după ce nivelul apei în această localitate a crescut cu 1,4 metri în cursul nopţii, a anunţat guvernatorul regional Vadim Şumkov prin intermediul aplicaţiei de mesagerie Telegram, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kaminskoe este o aşezare de-a lungul râului Tobol, care traversează şi centrul regional Kurgan, un oraş cu 300.000 de locuitori.

Şumkov a declarat că o viitură ar putea ajunge la Kurgan în zilele următoare.

"Nu putem decât să sperăm că zona inundabilă se întinde larg şi că solul absoarbe cât mai multă apă în calea sa", a spus el, adăugând că un baraj este în curs de consolidare în Kurgan.

În oraşul Orenburg, pe fluviul Ural, sute de case au fost inundate peste noapte, a raportat agenţia de ştiri RIA, citându-l pe viceprimarul Aleksei Kudinov. Acesta a declarat că se aşteaptă ca viiturile să atingă vârful vineri şi nivelul apei să înceapă să scadă peste două zile.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.