Nike a anunţat că va părăsi Rusia, devenind cel mai recent brand occidental care a părăsit ţara de la invazia Ucrainei, transmite BBC. Gigantul american de îmbrăcăminte sport a oprit comenzile online şi a închis magazinele pe care le deţinea în ţară în luna martie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Magazinele conduse de parteneri locali au continuat să funcţioneze, dar firma reziliază  şi acele acorduri.
 
„Nike a luat decizia de a părăsi piaţa din Rusia”, a spus compania într-un comunicat. ”Prioritatea noastră este să ne asigurăm că ne sprijinim pe deplin angajaţii în timp ce ne reducem responsabil operaţiunile în următoarele luni”, orecizează compania. 
 
 
Alte companii care şi-au finalizat planurile de plecare în ultimele săptămâni includ McDonald's şi Starbucks.
 
 
Rusia a devenit din ce în ce mai izolată din punct de vedere economic de la invazie, pe măsură ce Occidentul şi aliaţii impun sancţiuni şi companiile internaţionale se îndreaptă spre ieşiri. Ţara lucrează acum la o legislaţie care să pedepsească companiile străine care doresc să plece, permiţând guvernului să le sechestreze bunurile şi să impună sancţiuni penale, potrivit Reuters.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.