Preşedintele venzuelean Nicolas Maduro a respins din nou, miercuri, ultimatumul europenilor, care l-au somat să anunţe organizarea unor noi alegeri până duminică, şi a anunţat că următoarele alegeri prezidenţiale vor avea loc în 2025, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un interviu acordat agenţiei de presă ruse RIA Novosti, liderul socialist, reales la 20 mai 2018 într-un scrutin boicotat de principalele partide de opoziţie, se declară pregătit, în schimb, de alegeri legislative anticipate.

Mai multe ţări europene, între care Spania, Franţa, Germania, au anunţat sâmbătă că îi dau lui Maduro termen de opt zile, până la 3 februarie, să anunţe organizarea unor noi alegeri, ameninând că altfel îl vor recunoaşte pe opozantul Juan Guaido, care s-a autoproclamat la 23 ianuarie şef al statului interimar.

Acest ultimatum, a denunţat din nou miercuri Maduro, este un ”şantaj”.

”Noi nu vom accepta niciun ultimatum, nu vom ceda şantajului”, a subliniat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.