Nicolas Maduro a câştigat încă un mandat de şase ani ca preşedinte al Venezuelei în urma unui scrutin marcat de boicotul opoziţiei şi de fraude, anunţă BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După numărarea a peste 90% din voturi, Maduro, în vârstă de 55 de ani a obţinut 67.7% din voturi, adică 5,8 milioane, a anunţat şefui Consiliului Electoral Naţional,Tibisay Lucena. Falcón a obţinut 21.2% - 1.8 milioane de voturi.

Pe fondul problemelor privind alimentele generat ede grava criză economică, doar 46% din electorat a venit la urne.

Principalul candidat al opoziţiei Henri Falcón, a contestat rezultatul  la puţin timp de la închiderea urnelor. 

"Nu recunoaştem acest proces electoral ca fiind valid. Trebuie organizate noi alegeri în Venezuela", a declarat el.

"M-au subestimat", a declarat Maduro în faţa susţinătorilor săi adunaţi în faţa palatului prezidenţial din Caracas.

Falcon  a exprimat suspiciuni legate de falsificarea votului în favoarea lui Maduro.

Oficialii guvernamentali au susţinut că alegerile au fost "libere şi corecte", dar cea mai mare parte a opoziţiei s-a asociat boicotului faţă de scrutin.

Administraţia americană a anunţat deja că nu va recunoaşte rezultatul scrutinului. Într-o postare pe Twitter înaintea votului misiunea SUA la ONU a numit procesul electoral ca fiind "o insultă la adresa democraţiei".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.