Un bărbat în vârstă de 72 de ani, Thomas Welnicki, care a avertizat în mai multe rânduri autorităţile americane cu privire la faptul că plănuia să-l ucidă pe Donald Trump, atât înainte, cât şi după alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020, a fost arestat, a anunţat procuratura federală din Brooklyn, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Thomas Welnicki ”a ameninţat cu bună ştiinţă şi în mod deliberat să-l ucidă, să-l răpească şi să-l rănească” pe fostul preşedinte republican, potrivit unui document judiciar difuzat luni, care justifică mandatul arestării.

Suspectul, arestat de către agenţidin cadrul Secret Service, o agenţie însărcinată între altele cu protecţia preşdinţilor şi vicepreşedinţilor americani, urma să fie prezentat în justiţie.

Potrivit documentului judiciar citat, bărbatul a sunat de cel puţin trei ori, în perioada 24 septembrie-2 decembrie 2021, la Biroul din New York al Secret Service, pentru a-şi anunţa intenţiile, a cerut informaţii despre protecţia lui Donald Trump şi a anunţat că deţine o armă de foc.

”Voi face tot ceea pot pentru a mă asigura că moare”, a ameninţat acest newyorkez care locuieşte la Rockaway Beach, în Brooklyn, catalogându-l pe Trump drept ”Htler” într-o convorbire telefonică în noiembrie 2021.

Septuagenarul a proferat ameninţări încă din vara lui 2020, înaintea alegerilor prezidenţiale, la Poliţia Capitoliului, la Washington, dând asigurări că îşi va ”procura arme şi-l va face să cadă” pe Donald Trump, în cazul în care miliardarul este înfrânt în scrutin şi nu-şi recunoaşte înfrângerea.

La 4 ianuarie 2021, cu două zile înainte de luarea sângeroasă cu asalt a Capitoliului de către susţinători trumpişti, un atac fără precedent în marja căruia au murit cinci persoane, suspectul a lăsat două mesaje vocale în mesageria vocală a Biroului Secret Service de la Long Island, alt cartier newyorkez.

El ameninţa atunci să-i omoare atât pe Donald Trump, cât şi pe 12 membri ai Congresului pe care nu i-a numit.

Istoria Statelor Unite este marcată de asasinarea a patru preşedinţi americani în timpul mandatlui, de la Abraham Lincoln în 1885 la John Fitzgerald Kennedy în 1963.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.