New York City a decis, miercuri, obligativitatea de intrare în carantină a călătorilor din străinătate, pentru a proteja oraşul de noua tulpină de Covid-19 din Marea Britanie, în timp ce lucrătorii din sectoarele esenţiale, cum sunt paramedicii, au început să fie vaccinaţi, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul Bill de Blasio a declarat reporterilor că toţi călătorii internaţionali care vin în New York City vor începe să primească un ordin de intrare în carantină din partea primăriei, livrat prin poştă la locuinţe şi hoteluri, şi că ofiţerii biroului şerifului din oraş vor vizita călătorii din Marea Britanie.

Toţi călătorii internaţionali trebuie să furnizeze informaţiile de contact la sosirea în oraş, iar cei descoperiţi că încalcă ordinele de carantină ar putea fi amendaţi cu 1.000 de dolari pe zi, a spus de Blasio.

”Va avea loc o monitorizare, o vizită directă la domiciliu sau o vizită la hotel, a unui ofiţer, pentru a confirma că se respectă carantina”, a spus de Blasio.

Precauţia mai mare a New York City, care este un centru global de călătorii, vine în timp ce zeci de ţări şi-au închis frontierele pentru călătorii din Marea Britanie, iar guvernatorul New York-ului Andrew Cuomo a cerut companiilor aeriene să verifice călătorii britanici pentru COVID-19, după descoperirea unei noi tulpini a coronavirusului, mult mai contagioasă.

Producătorii de medicamentese încearcă să confirme că vaccinurile nou dezvoltate sunt eficace împotriva noii tulpini a virusului, dar şi-au exprimat încrederea în acest sens.

Vaccinurile dezvoltate de Pfizer şi BioNtech şi Moderna au fost aprobate pentru utilizare de urgenţă în Statele Unite.

Guvernul SUA a a anunţat, miercuri, că va plăti grupului Pfizer aproape 2 miliarde de dolari pentru a 100 de milioane de doze suplimentare din vaccinul său pentru Covid-19, până în iulie 2021.

Vaccinările au început în New York City pe 14 decembrie, fiind vaccinat un prim grup de lucrători din domeniul sănătăţii.

Miercuri, un alt grup de lucrători esenţiali cu prioritate ridicată a fost vaccinat, de la Departamentul de Pompieri din New York City (FDNY).

 Aproximativ 6.000 din cei 17.000 de angajaţi ai departamentului de pompieri au contractat virusul în acest an, a declarat reporterilor comisarul pentru incendii din New York, Dan Nigro. Peste 400 de paramedici ai FDNY s-au aliniat miercuri pentru a primi primele doze de vaccin Moderna.

Aproape 30.000 de vaccinări împotriva Covid-19 au fost administrate miercuri în New York, potrivit departamentului de sănătate al oraşului. Departamentul a raportat miercuri şi prima reacţie alergică semnificativă la vaccin, dar a subliniat că astfel de reacţii sunt rare. Lucrătorul din domeniul sănătăţii afectat era în stare stabilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.