Pătrunderea noului coronavirus în Israel esre inevitabilă, a afirmat, duminică, premierul Benjamin Netanyahu, făcând un apel la autorităţile medicale să lucreze la producerea unui vaccin, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Netanyahu a participat, duminică, la o reuniune de urgenţă cu miniştrii şi cu responsabilii sectorului medical, în care s-a discutat despre pericolul reprezentat de coronavirus pentru Israel.

“Obiectivul nostru este să amânăm pătrunderea virusului în Israel. Spun ‘amânarea’ deoarece pătrunderea ste inevitabilă. Vom identifica, trata, izola şi îngriji persoanele infectate. Le-am cerut celor de la Institutul de Biologie să producă un vaccin cât mai curând posibil”, a anunţat Netanyahu.

Premierul, aflat în campanie pentru alegerile legislative din 2 martie, a mandatat Consiliul Naţional de Securitate să coordoneze măsurile antivirus din ţară pentru evitarea birocraţiei.

Numărul deceselor înregistrate din cauza infectării cu 2019-nCoV, coronavirusul descoperit la finalului anului trecut în China, a crescut la 305, iar numărul cazurilor confirmate de îmbolnăvire depăşeşte 14.300. În ultimele 24 de ore s-a înregistrat şi primul deces din afara Chinei, în Filipine, la un bărbat de 44 de ani.

Mai multe ţări impun interdicţii de călătorie sau restricţii asupra Chinei continentale şi îşi evacuează cetăţenii din zonă. 

El Al Israel Airlines a anunţat la 30 ianuarie că suspendă zborurile către Beijing până la 25 martie. În plus, Ministerul Sănătăţii din Israel a anunţat că nu va permite ca zboruri din China să aterizeze pe aeroporturile din Israel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.