Cancelarul german Olaf Scholz a discutat din nou cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu despre situaţia actuală din Israel după atacul de săptămâna trecută al Hamas, relatează Times of Israel, care citează un comunicat al Cancelariei de la Berlin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timpul convorbirii telefonice de sâmbătă, cei doi lideri "au căzut de acord asupra necesităţii de a evita o conflagraţie regională şi, în special, intervenţia Hezbollah în conflict", precizează comunicatul guvernului german care mai spune că Scholz l-a informat pe Netanyahu despre ultimele sale eforturi diplomatice în acest sens.

CITEȘTE ȘI Hezbollah anunţă că a atacat sâmbătă poziţii israeliene în teritoriul disputat de lângă frontiera libaneză
CITEȘTE ȘI Iranul spune că intrarea Hezbollah în război ar fi un "cutremur uriaş" pentru Israel

Comunicatul german precizează că Netanyahu i-a vorbit lui Scholz despre eforturile israeliene de protejare a civililor din Fâşia Gaza, despre care liderul israelian a spus că au fost împiedicate de Hamas.

Iordania avertizează că strămutarea palestinienilor împinge regiunea spre \
CITEȘTE ȘI Iordania avertizează că strămutarea palestinienilor împinge regiunea spre "abisul" unui conflict mai larg. După ce l-a primit pe Blinken la Amman, regele Abdullah a plecat în Europa pentru discuţii

Scholz a reiterat "deplina solidaritate a Germaniei cu poporul israelian în aceste ore dificile şi a subliniat că Germania se află neclintit alături de Israel".

Nu a existat nicio comunicare imediată din partea Israelului despre convorbirea dintre Netanyahu şi Scholz, precizează Times of Israel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.