Opozantul politic rus Aleksei Navalnîi, a cărui stare de sănătate provoacă îngrijorări unor apropiaţi, a depus o plângere în care acuză gardieni de faptul că-l privează de somn - în care denunţă o formă de tortură -, se arată în această plângere, publicată pe site-ul opozantului Kremlinului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gardienii ”mă privează de somn. Este vorba, în realitate, de o recurgere la tortură prin privare de somn”, denunţă el.

Navalnîi precizează că este trezit ”de opt ori pe noapte” de către angajaţi ai coloniei penitenciare din Pokrov, la 100 de kilometri de Moscova, unde ispăşeşte o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare, într-un dosar de fraudă din 2014 pe care-l deunţă drept motivat politic.

Avocata sa, Olga Miahialova a subliniat joi că Aleksei Navalnîi suferă de ”dureri puternice” şi afirmă că se teme ”pentru viaţa şi sănătatea” opozantului lui Vladimir Putin.

Miercuri ea anunţa că activistul anticorupţie, în vârstă de 44 de ani, se plâmge de curând de ”dureri puternice la spate” şi de faptul că a început să nu-şi mai simtă picioarele, dar că i s-a prescris ibuprofen, un antiinflamator obişnuit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.