Nava comercială italiană "Grande America", la bordul căreia a avut loc un incendiu duminică seara, în Golful Gascogne, s-a scufundat marţi, către ora locală 15.30 (16.30, ora României), la 333 de kilometri vest de coastele franceze, a declarat prefectura maritimă din Atlantique pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vaporul s-a scufindat într-o zonă adâncă de 4.600 de metri”, a anunţat o purtătoare de cuvânt a prefecturii maritime.

Cei 27 de pasageri la bordul acestei nave cu o lungime de 214 metri, care venea de la Hamburg (Germania) şi se îndrepta către Casablanca (Maroc), au fost evacuaţi în noaptea de duminică spre luni, teferi.

Ministrul traziţiei Ecologice François de Rugy a îndemnat, în Adunarea Naţională, ”să se aibă în vedere mijloace de luptă împotriva poluării, pentru că, aşa cum se întâmplă mereu în asemenea cazuri, există un risc de poluare. Nu trebuie negat, mai întâi pentru că o încărcătură de păcură grea era carburantul de propulsie” a vaporului.

Ministrul a precizat că este necesar, în continuare, să se identifice conţinutul încărcăturii, ”pentru a se cunoaşte natura exactă a produselor conţinute în containere, dintre care unele au căzut în apă înainte ca nava să se scufunde”.

”Vom vederea dacă este necesar să mobilizăm mijloace submarine antipoluare”, a precizat ministrul.

Prefectura maritimă a anunţat, pe Twitter, că nava ”era cuprinsă de un incendiu din seara de 10 martie, a cărui violenţă s-a amplificat în ultimele 24 de ore. Nava prezenta o puternică înclinare pe partea dreaptă, care s-a accentuat în timp”.

O fregată multirol (FREMM) din cadrul Marinei franceze - "Aquitaine" - se afla în zonă, dar şi un bastiment de susţinere şi asistenţă închiriat (BSAA) - "VN Sapeur” - unde a adus remorcherul "Abeille Bourbon", care a încercat să stingă incendiul, însă fără succes.

Două remorchere închiriate de societatea Ardent, mandatată de armatorul navei, Grimaldi Group, se îndreptau către nava în flăcări, care s-a scufundat la ora locală 15.26 (16.26, ora României).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.