Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg dă asigurări că obiectivul principal al Alianţei Nord-Atlantice este să se asigure că criza sanitară provocată de noul coronavirus ”nu devine o criză de securitate”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

NATO este necesar să evite ca actuala criză sanitară provocată de covid-19 să pună în pericol securitatea aliaţilor, întrucât ameninţările ”nu au dispărut ca prin miracol”, a avertizat miercuri seara Jens Stoltenberg.

”Trebuie să ne asigurăm că această criză sanitară nu provoacă o criză de securitate”, a subliniat el într-o conferinţă de presă virtuală înaintea unei reuniuni, joi, a miniştrilor de Externe din cadrul statelor membre NATO.

”Pentru prima oară în istoria NATO, în 70 de ani, o reuniune a miniştrilor va avea loc prin videocobferinţă”, a subliniat el.

În cadrul reuniunii, miniştrii de Externe din NATO urmează să discute despre modul în care să-şi continue misiunile în Afganistan şi Irak după dezangajarea Statelor Unite.

NATO urmează să îşi asume o parte a activităţilor coaliţiei internaţionale împotriva grupării Statul Islamic (SI) în Irak şi să-şi reducă la 12.000 numărul militarilor în Afganistan, unde ”situaţia rămâne delicată”, în pofida acordului semnat de Statele Unite cu talibanii, a precizat secretarul general.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.