Aliaţii NATO nu vor amplasa mai multe arme nucleare în Europa ca răspuns la ceea ce Occidentul numeşte o încălcare de către Rusia a unui acord nuclear din care Washingtonul se va retrage, a anunţat Jens Stoltenberg, secretarul general al alianţei, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu prevăd că aliaţii europeni vor plasa mai multe arme nucleare ca răspuns”, a declarat Stoltenberg la o conferinţă de presă, în care  a făcut primele sale comentarii pe acest subiect.

Şeful NATO a adăugat că Statele Unite respectă Tratatul Forţelor Nucleare de Rază Medie (INF) din 1987 şi că decizia Rusiei de a dezvolta o rachetă de croazieră cu lansare de la sol înseamnă că tratatul nu mai este „valabil”.

„Toţi aliaţii sunt de acord că Statele Unite respectă în totalitate acordul ... problema, ameninţarea, provocarea reprezintă comportamentul Rusiei”, a declarat Stoltenberg.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.