NATO a autorizat forţe suplimentare pentru Kosovo, a anunţat vineri alianţa militară, după cele mai grave violenţe din nordul Kosovo din ultimii ani, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O înfruntare între poliţie şi sârbi înarmaţi, ascunşi într-o mănăstire, a transformat un sat liniştit din nordul Kosovo într-o zonă de război la începutul acestei săptămâni.

NATO a precizat într-un comunicat că a "autorizat forţe suplimentare pentru a face faţă situaţiei actuale", dar nu a specificat imediat câte sau din ce ţări. 

Ulterior, Ministerul britanic al Apărării a anunţat că a transferat comanda unui batalion de trupe către alianţă.

Kosovo, care şi-a declarat independenţa faţă de Serbia în 2008, după o revoltă de gherilă şi o intervenţie a NATO în 1999, acuză Serbia că înarmează şi susţine luptătorii sârbi.

Serbia, care nu a recunoscut independenţa fostei sale provincii, acuză Kosovo că a precipitat violenţele prin maltratarea locuitorilor de etnie sârbă. Serbia şi principalul grup politic sârb din Kosovo au proclamat doliu public pentru sârbii ucişi în luptă.

Ministerul britanic al Apărării a precizat că a transferat comanda Batalionului 1 al Regimentului Regal al Prinţesei de Wales - o forţă de rezervă pentru Forţa NATO din Kosovo (KFOR) - către NATO pentru a putea oferi sprijin în caz de nevoie.
 
Acesta a precizat că batalionul a sosit recent în regiune pentru un exerciţiu de pregătire planificat de mult timp.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.