Naţiunile Unite lucrează în regim de urgenţă la reducerea tensiunilor dintre Israel şi palestinieni, iar secretarul general Antonio Guterres este întristat de ”numărul tot mai mare al victimelor, înclusiv copii, provocate de atacurile israeliene în Gaza, şi de victimile israeliene ale rachetelor lansate din Gaza”, a declarat purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Forţele de securitate israeliene trebuie să exercite o reţinere maximă şi să-şi calibreze utilizarea forţei. Lansarea nediscriminată a rachetelor şi mortierelor către centrele populate israeliene este inacceptabilă", a spus Dujarric.

Israelul şi-a intensificat marţi atacurile aeriene asupra Gaza, în timp ce tiruri de rachete au lovit oraşele israeliene pentru a doua zi, într-un conflict care se adânceşte.

Bombardamentele israeliene din Gaza au ucis cel puţin 28 de persoane, inclusiv 10 copii şi au rănit încă cel puţin 152, potrivit oficialilor de sănătate palestinieni.

Armata israeliană a declarat că a ucis peste 15 militanţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.