Secretarul general adjunct al ONU pentru afaceri umanitare, Martin Griffiths, a anunţat miercuri că Israelul a decis să nu limiteze numărul de camioane autorizate să intre în Fâşia Gaza, relatează Le Monde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Griffiths a declarat presei că 460 de camioane ale Naţiunilor Unite aşteaptă în El-Arich, oraşul egiptean cel mai apropiat de Rafah, punctul de trecere în Fâşia Gaza.

El a precizat că are informaţia de la secretarul general al ONU, Antonio Guterres.  "Sunt foarte recunoscător că guvernul israelian a decis - şi îi mulţumim - să nu limiteze numărul de camioane care intră în teritoriu", a comentat oficialul.

Griffiths a făcut acest anunţ în timp ce prezenta un plan în zece puncte pentru îmbunătăţirea situaţiei umanitare din Gaza.

"Avem camioanele. Avem nevoie de combustibil şi de bani pentru a finanţa livrările, iar apoi ne putem face treaba", a spus el. "Este un lucru bun că au spus astăzi că nu va exista o limită a numărului de camioane", a subliniat oficialul ONU.

De asemenea, el a cerut ca ajutorul umanitar să poată intra fără întrerupere în Gaza, inclusiv prin punctele de trecere cu Israelul, cum ar fi Kerem Shalom, în sud, pe unde treceau peste 60% din camioanele care intrau în enclavă înainte de conflict.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.