Liderul juntei din Myanmar va călători săptămâna viitoare în Rusia pentru discuţii economice, a anunţat sâmbătă presa de stat din ţara asiatică. Min Aung Hlaing va participa la Forumul Economic de Est de la Vladivostok, a precizat The Global New Light. China, India, Japonia şi Kazahstan vor avea reprezentanţi acolo, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Generalul se va întâlni cu oficiali guvernamentali ruşi pentru a "consolida în continuare cooperarea" şi legăturile amicale dintre economiile şi guvernele celor două ţări, a spus presa de stat.

Vizita oficialului birman vine în contextul în care cele două guverne sunt izolate diplomatic: Moscova din cauza invaziei Ucrainei, Naypyidaw pentru lovitura sa militară de anul trecut.

De când a răsturnat guvernul civil al lui Aung San Suu Kyi în urma puciului din februarie 2021, Myanmar s-a confruntat cu sancţiuni occidentale şi cu o deteriorare a relaţiilor sale diplomatice. Min Aung Hlaing nu este de aşteptat să fie invitat la summitul liderilor Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) care va avea loc la Phnom Penh în noiembrie, deoarece membrii săi sunt nemulţumiţi de lipsa de progres în soluţionarea crizei politice din Myanmar.

Puciul a condus ţara în haos. Aproape 2.100 de civili au fost ucişi de forţele de securitate şi peste 15.000 au fost arestaţi, potrivit unui ONG local.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.