Junta aflată la guvernare în Myanmar a anunţat, joi, că va elibera 700 de prizonieri, inclusiv un fost diplomat britanic, un jurnalist japonez şi un consilier australian al guvernului înlăturat al lui Aung San Suu Kyi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fosta ambasadoare britanică Vicky Bowman, în funcţie între 2002 şi 2006, şi soţul ei, artistul birman Htein Lin, un fost deţinut politic, ambii arestaţi în august pentru încălcarea legilor privind imigraţia, au fost condamnaţi la un an de închisoare. Ei au fost eliberaţi joi, potrivit AFP. 

Sean Turnell, profesor de economie, care a fost consilier al lui Aung San Suu Kyi, a fost arestat la câteva zile după lovitura militară din februarie 2021. El a fost condamnat în septembrie la trei ani de închisoare pentru încălcarea Legii secretelor oficiale.

În cele din urmă, jurnalistul japonez Toru Kubota, în vârstă de 26 de ani, arestat în iulie în marja unei demonstraţii anti-junta din Rangoon, a fost condamnat la zece ani de închisoare.

Al patrulea străin este un birman care deţine un paşaport american, potrivit unei surse oficiale.

Familiile s-au adunat în faţa închisorii Insein din Yangon, înaintea anunţului aşteptat privind eliberarea prizonierilor, a descris un jurnalist AFP prezent la faţa locului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.