Junta din Myanmar a condamnat-o joi pe Aung San Suu Kyi la încă trei ani de închisoare pentru încălcarea legii secretelor oficiale, a declarat pentru AFP o sursă apropiată acestui caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tribunalul l-a condamnat şi pe fostul consilier, economistul australian Sean Turnell, precum şi pe alţi trei acuzaţi, potrivit aceleiaşi surse. 

"Sean Turnell, Daw Aung San Suu Kyi şi ceilalţi trei au fost condamnaţi la trei ani de închisoare fiecare în virtutea legii secretelor de stat", a declarat această sursă pentru AFP sub anonimat, adăugând că Suu Kyi va face apel. 

Fosta şefă a guvernului civil, răsturnat de militari în februarie 2021, a făcut obiectul unui proces fluviu denunţat drept politic de comunitatea internaţională. 

Această nouă condamnare se adaugă la cei 20 de ani deja pronunţaţi contra ei pentru diferite motive, între care fraudă electorală şi corupţie. 

Ea riscă în total 120 de ani de închisoare. 

Arestată în momentul puciului, care a pus capăt unui deceniu de traziţie democratică în Myanmar, Aung San Suu Kyi, laureată a Premiului Nobel pentru Pace în 1991, a fost plasată în izolare într-o închisoare din Naypyidaw la finalul lui iunie. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.