Municipalitatea din Seul a ordonat închiderea barurilor şi a discotecilor de teama apariţiei unui nou focar de contaminare cu coronavirus, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a cerut populaţiei vigilenţă, în momentul în care ţara, care a fost un focar important de contaminare în lume în februarie, a stârnit admiraţia capitalelor străine pentru rezultatele în lupta conta Covid-19. 

Mai mult de douăzeci de noi cazuri de contaminare au fost atribuite unui bărbat în vârstă de 29 de ani testat şi diagnosticat pozitiv care a frecventat cinci cluburi şi baruri în weekend la Itaewon, unul dintre cartierele cosmopolite ale Seulului. 

Autorităţile sanitare se tem de un nou focar de infecţii. Se estimează că 7.200 de persoane au frecventat cinci spaţii din acest cartier. 

"Neglijenţa poate duce la o explozie de infectări", a declarat primarul din Seul, Park Won-soon, precizând că închiderea va fi menţinută până la noi ordine. El le-a cerut persoanelor care au fost în aceste spaţii să se legitimeze. 

Din 18 noi cazuri de Covid-19 depistate sâmbătă în Coreea de Sud, 17 au legături cu focarul din Itaewon, potrivit Centrului coreean de control şi prevenţie al bolilor (KCDC).

Ţara era pe cale să revină la viaţa normală. Autorităţile relaxaseră, miercuri, măsurile de distanţare socială, în vigoare din martie. 

Coreea de Sud era la sfârşitul lui februarie a doua cea mai afectată ţară din lume din cauza coronavirusului, după China unde a apărut virusul. Epidemia a pornit de la o femeie care a contaminat numeroşi adepţi ai unei organizaţii religioase acuzată de unele persoane că este o sectă. 

Autorităţile au implementat o strategie agresivă de "depistare, testare şi tratare", care a stârnit admiraţie. Coreea de Sud este percepută drept un model în gestionarea crizei sanitare. 

Pe plan intern, aceste succese i-au adus lui Moon recâştigarea popularităţii şi un triumf în legislativele din aprilie. 

Locurile publice, precum muzeele şi galeriile de artă au fost redeschise iar sezoanele sportive cele mai populare din ţară, precum cel de baseball şi de fotbal, tocmai au debutat. Şcolile trebuie să se redeschidă săptămâna viitoare.        

Treizeci şi patru de noi cazuri de contaminare au fost înregistrate duminică, record naţional după o lună, la un total de 10.874 de persoane infectate, dintre care 256 decese. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.