Mick Mulvaney, numit de Donald Trump şef de cabinet la Casa Albă în locul lui John Kelly, l-a catalogat pe miliardarul republican drept ”o fiinţă umană teribilă”, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mulvaney este surprins făcând această declaraţie jignitoare într-o înregistrare video în cursul unei dezbateri, înaintea alegerilor prezidenţiale americane din 2016.

”Da, îl susţin pe Donald Trump, însă o fac în pofida faptului că eu cred că este o fiinţă umană teribilă”, spune Mulvaney în această înregistrare.

El o cataloghează ”la fel de rea” pe Hillary Clinton, adversara lui Trump la acea vreme.

Mulvaney, în vârstă de 51 de ani, este un fost congresmen republican, iar înregistrarea video, obţinută de site-ul Daily Beast, a fost efectuată în cursul unei dezbateri cu adversarul său democrat Fran Person la York, în South Carolina.

El este, în prezent, directorul Biroului de Management şi Buget (OMB) şi urmează să preia noua funcţie în ianuarie,

O purtătoare de cuvânt a OMB, Meghan Burris, a declarat că Mulvaney a făcut aceste afirmaţii înainte să-l cunoască pe Trump şi că sunt ”ştiri vechi”, potrivit The New York Times (NYT).

Mulvaney ”îl place şi îl respectă pe preşedinte şi îi place să lucreze cu el”, a declarat ea.

Casa Albă nu a reacţionat.

A apărut, de asemenea, o postare pe Facebook din 2016 în care Mulvaney afirmă despre Trump că ”nu este o persoană foarte bună”, potrivit NBC.

El reacţiona, în această postare, după dezvăluirea unei înregistrări audio din 2005 în care Trump făcea declaraţii obscene despre femei.

”Cred că lucrul pe care l-am învăţat despre Donald Trump în această campanie este că el nu e o persoană foarte bună”, scria Mulvaney în această postare. ”Ceea ce a spus el în înregistrarea audio este dezgustător şi de nesusţinut. Bănuiesc că probabil a spus şi altele mai rele”.

Însă, adăuga el, ”m-am hotărât că nu-l plac în mod special pe Donald Trump ca persoană. Dar tot votez cu el. Şi tot le cer altora să facă la fel. Şi există un motiv simplu: Hillary Clinton”.

Mulvaney urmează să-l înlocuiască pe John Kelly, care pleacă din postul de secretar general al Casei Albe la sfârşitul anului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.