Moţiunea de cenzură a Partidului Laburist contra Guvernului Theresei May a fost respinsă miercuri seara în Camera Comunelor, cu 325 la 306 voturi, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul May rămâne astfel la putere, la o zi după ce laburiştii au depus moţiunea de cenzură în urma respingerii masive în Cameră - cu 432 la 202 voturi - a acordului Brexitului.

Camera Comunelor şi-a exprimat susţinerea faţă de guvern cu o marjă de doar 19 voturi.

Theresa May îşi păstrează postul de şefă a Guvernului şi îi revine sarcina să ajungă la un acord cu parlamentarii asupra condiţiilor ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Dacă moţiunea ar fi fost adoptată, în regat s-ar fi organizat alegeri, în contextul în care ţara se pregăteşte să iasă din UE la 29 martie.

În pofida acestui răgaz, May se confruntă cu o uriaşă provocare - de a găsi o ieşire din impasul Brexitului.

Ea are termen până luni să prezinte un ”plan B” cu privire la ieşirea regatului din Uniune, în urma respingerii marţi seara a acordului încheiat cu Cei 27 în noiembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.