Ambasadorul Rusiei la ONU Vasili Nebenzia a declarat că ţara sa atacă ”junta aflată la putere la Kiev”, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat o ”operaţiune militară” în Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi nu suntem agresivi cu poporul ucrainean, ci cu junta care este la putere la Kiev”, a declarat el în Consiliul de Securitate al ONU.

Ambasadorul ucrainean la ONU Serghii Kisliţia a declarat că ”nu există purgatoriu pentru criminalii de război. Ei merg direct în iad, domnule ambasador”.

Statele Unite urmează să depună joi un proiect de rezoluţie în Consiliul de Securitate al ONU de condamnare a Rusiei cu privire la ”războiul” rus în Ucraina, a anunţat ambasadoarea Statelor Unite la ONU Linda Thomas-Greenfield.

Franţa a condamnat ”dispreţul” afişat de Moscova faţă de ONU, prin vocea ambasadorului francez la ONU Nicolas de Rivière.

Vladimir Putin a anunţat o ”operaţiune militară” în Ucraina în timp ce Consilul de Securitate al ONU se afla într-o reuniune pe tema crizei dintre Rusia şi Ucraina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.