Ministerul rus al Apărării a declarat marţi că a dejucat o tentativă de atac cu drone maritime ucrainene asupra a două nave de război ruseşti din Marea Neagră, la 340 km de Sevastopol, relatează Interfax.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În această noapte, forţele armate ucrainene au făcut o încercare nereuşită de a ataca cu trei drone marine fără echipaj navele de patrulare Serghei Kotov şi Vasili Bikov ale Flotei Mării Negre, care îndeplinesc sarcini de control al navigaţiei în partea de sud-vest a Mării Negre, la 340 de kilometri sud-vest de Sevastopol", a declarat Ministerul rus al Apărării.

"În cursul respingerii atacului, toate cele trei ambarcaţiuni inamice fără echipaj au fost distruse de tirul armelor obişnuite ale navelor ruseşti. Navele Serghei Kotov şi Vasili Bikov ale Flotei Mării Negre continuă să îşi îndeplinească sarcinile atribuite", a precizat ministerul înt-un comunicat.

Serghei Kotov şi Vasili Bikov sunt nave de patrulare moderne alei Flotei ruse a Mării Negre, precizează Interfax.

Ucrainenii încercaseră să atace nava Serghei Kotov cu drone marine şi la 25 iulie, potrivit Ministerului rus al Apărării. La acea dată, armata rusă a declarat că dronele ucrainene au fost distruse în Marea Neagră de focul armelor standard ale navei ruseşti la o distanţă de 1.000 şi respectiv 800 de metri.

La 11 iunie, armata rusă a declarat, de asemenea, că a fost dejucată o încercare a Ucrainei de a ataca cu drone maritime nava rusă Priazovie, care monitoriza siguranţa gazoductelor Turkish Stream şi Blue Stream în Marea Neagră.

De asemenea, la 24 mai, Ministerul rus al Apărării a raportat că Ucraina a încercat fără succes să lanseze un atac în Marea Neagră cu trei drone maritime asupra navei ruseşti de recunoaştere Ivan Hurs, care asigura securitatea conductelor de gaz către Turcia.

Ucraina a distrus în atacuri cu drone mai multe nave ruseşti, cel mai răsunător atac fiind asupra crucişătorului Moskva, nava-amiral a Flotei Mării Negre, anul trecut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.