Moscova şi-a înlocuit, sâmbătă, generalul de logistică de top, după o serie de eşecuri, în timp ce regiunile din estul şi sudul Ucrainei, aflate sub controlul Kremlinului, au votat pentru a doua zi pentru a deveni parte a Rusiei, transmite AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Schimbarea gărzii are loc pe fondul unei campanii majore de mobilizare a Rusiei, după ce invadarea Ucrainei a scos la iveală dificultăţi logistice generalizate.

Invazia Rusiei şi recentele câştiguri obţinute de armata ucraineană într-o contraofensivă fulgerătoare au scos la iveală defecte logistice importante, unii analişti considerând că logistica este veriga slabă a armatei Moscovei.

"Generalul de armată Dmitri Bulgakov a fost eliberat din funcţia de ministru adjunct al apărării" şi va fi înlocuit de generalul-colonel Mihail Mizintsev, în vârstă de 60 de ani, a anunţat Ministerul rus al Apărării.

Mobilizarea parţială a Rusiei anunţată miercuri va fi probabil una dintre primele sale mari provocări logistice, sutele de mii de rezervişti care vor fi chemaţi trebuind să fie echipaţi şi instruiţi.

Între timp, a continuat votul privind oportunitatea anexării de către Rusia a patru regiuni din Ucraina. Votul a început vineri, ridicând dramatic miza, la şapte luni de la invadarea Ucrainei de către trupele Moscovei.

Votul are loc în zonele controlate de Rusia din Doneţk şi Lugansk, în est, şi în Herson şi Zaporijie, în sud.

Timp de patru zile, autorităţile merg din uşă în uşă pentru a colecta voturi. Secţiile de votare se deschid apoi marţi pentru ca locuitorii să voteze în ultima zi. Rezultatele sunt aşteptate la sfârşitul zilei de marţi sau miercuri.

Integrarea celor patru regiuni în Rusia ar reprezenta o escaladare majoră a conflictului, deoarece Moscova ar considera orice mişcare militară în aceste regiuni drept un atac asupra propriului său teritoriu.

Forţele ucrainene au declarat că recuperează teritoriu de la separatiştii susţinuţi de Moscova, chiar în teritoriile pe care Rusia vrea să le asimileze.

Referendumurile anticipate au fost anunţate chiar în această săptămână, după ce o contraofensivă ucraineană a cucerit cea mai mare parte a regiunii nord-estice Harkov - readucând sute de aşezări sub controlul Kievului după luni de ocupaţie rusă.

Referendumurile îl amintesc pe cel organizat după ce Rusia a anexat Crimeea din Ucraina în 2014.

Naţiunile G7 au declarat că scrutinul nu va fi "niciodată" recunoscut şi nu are "niciun efect legal sau legitimitate".

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.