Rusia a respins marţi acuzaţii formulate de către gigantul american Microsoft săptămâna trecută cu privire la atacuri cibernetice ale unor ”grupuri de stat sau parastatale” ruse şi nord-coreene vizând grupuri farmaceutice care dezvoltă vaccinuri împotriva covid-19, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste acuzaţii ”au devenit deja o normă de viaţă, un fel de modă politică căreia i se supun, între altele, societăţi din domeniul tehnologiei informaţiilor din Statele Unite”, a declarat pentru agenţia publică rusă de presă RIA Novosti adjunctul ministrului rus de Externe Serghei Riabkov.

Vicepreşedintele Microsoft însărcinat cu securitatea Tom Burt acuza vineri, într-o postare pe blog publicată de Microsoft, că grupul american a detectat în ultimele luni ”atacuri cibernetice care provin de la trei grupuri de stat sau parastatale vizând şapte întreprinderi de prim-plan, implicate în mod direct în cercetarea cu privire la vaccinuri şi tratamente împotriva covid-19”.

Potrivit lui Tom Burt, aceste atacuri sunt comise de către ”Strontium, un grup originar din Rusia şi de către alţi doi actori nord-coreeni”.

Riabkov denunţă însă faptul că Rusia este vizată de mult mai multe atacuri informatice decât ”cele de care suntem acuzaţi”.

Grupul rus de hackeri Strontium a fost deja acuzat de către Microsoft de faptul că a atacat peste 200 de organizaţii implicate în alegerile prezidenţiale americane din 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.