Moscova - epicentrul epidemiei noului coronavirus într-o ţară în care serviciile de sănătate sunt suprasolicitate - a lansat luni un sistem de permise informatice de trecere prin care consolidează controlul izolării, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest permis - care poate fi obţinut printr-o cerere online pe site-ul primăriei - vizează deplasările cu maşina sau transportul în comun pentru a merge la serviciu, la un medic sau la casa de la ţară.

Moscoviţii se pot deplasa în continuare liberi la supermarket sau să-şi plimbe câinele. Însă primăria a avertizat că, dacă va fi necesar, va extinde sistemul şi la aceste deplasări pietonale în cartier.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Angajaţii municipali, militarii, judecătorii, avocaţii, notarii şi jurnaliştii sunt scutiţi de la acest sistem în deplasările lorprofesuionale.

Emiterea permiselor a început luni şi urmează să fie implementată complet până miercuri.

Această măsură a fost anunţată vineri, într-un discurs televizat al primarului Moscovei Serghei Sobianin, odată cu oprirea activităţii tuturor întreprinderilor considerate neesenţaile.

Sobianin a anunţat o agravare a situaţiei săptămâna trecută, în pofida unor măsuri de izolare prealabile, care au obligat în opinia sa 75% din populaţie să rămână acasă.

El a anunţat că se aşteaptă ca săptămânile viitoare să fie ”dificile”.

Adjuncta sa, Anastasia Rakova a anunţat că serviciile meddicale moscovite sunt în pragul unui colaps în acest oraş cu 12 milioane de locuitori, în care izolarea ordonată nu este respectată întotdeauna strict.

Preşedintele Vladimir Putin a decretat în întreaga Rusiei o lună de concediu plătit, în aprilie, în cazul salariaţilor care nu mai pot să-şi exercite activitatea profesională din cauza izolării.

Rusia înregistrează în mod oficial 15 770 de bolnavi de covid-19 şi 130 de morţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.