Rusia a anunţat vineri că suspendă un acord cu Statele Unite menit să prevină coliziuni în spaţiul aerian al Siriei, ca o contramăsură faţă de atacul american cu rachete de croazieră asupra bazei aeriene siriene Shayrat, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul rus de Externe a anunţat vineri, într-un comunicat, că Moscova suspendă acest momorandum cu Statele Unite cu privire la prevenirea unor incidente şi asigurarea siguranţei zborului.

În baza acestui document, semnat după ce Rusia a lansat o campanie aeriană în Siria, în septembrie 2015, Moscova şi Washingtonul au schimbat informaţii despre misiuni de zbor cu scopul de a evita incidente în spaţiul aerian sirian, tot mai aglomerat.

Rusia a staţionat câteva zeci de avioane de război şi baterii de rachete pentru apărare antiaeriană la baza sa militară din Siria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.