Rusia este interesată de o relansare a negocierilor de pace în vederea soluţionării conflictului şi problemelor economice din regiunea separatistă moldoveană Transnistria, a declarat vicepremierul rus Dmitri Rogozin, scrie portalul de propagandă rusă Sputnik.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rogozin, reprezentantul special al preşedintelui rus Vladimir Putin pentru Transnistria, a apreciat că problemele-cheie din regiune ţin de bună-starea şi securitatea transnistrenilor.

”Eu cred că ar fi corect ca puterea executivă a Transnistriei să transmită îngrijorările oamenilor de pe malul stâng al Nistrului preşedintelui (Republicii) Moldova”, a declarat Rogozin despre rezultatul unei întâlniri sâmbătă la prima oră, la Chişinău, cu noul preşedinte moldovean Igor Dodon.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Noi, în Rusia vom fi mulţumiţi de noi măsuri în această direcţie”, a subliniat vicepremierul rus.

Transnistria şi-a proclamat unilateral independenţa faţă de Chişinău în 1990, însă nu este recunoscută de comunitatea internaţională şi nici măcar de Moscova.

Un sângeros conflict armat a urmat în 1992, care s-a transformat într-un conflict îngheţat.

Negocieri în vederea soluţionării acestui conflict îngheţat au fost lansate în 2005, în aşa-numitul format 5+2, între R.Moldova şi Transnistria, mediate de Rusia, Ucraina şi OSCE şi observate de UE şi Statele Unite, care nu au condus la vreun rezultat şi sunt blocate de mult timp. Ultima rundă de negocieri a avut loc în perioada 2-3 iunie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.