Moscova anunţă o încetare a focului, joi, pentru evacuarea civililor de la Mariupol, în timp ce, miercuri, peste 1.500 de persoane au părăsit oraşul, anunţă NEXTA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul rus al Apărării a anunţat pentru ziua de joi o încetare a focului pentru evacuarea locuitorilor din Mariupol şi a străinilor care se mai află în oraş. Perioada de încetare a focului ar urma să înceapă la ora 10.00.  

Totodată, autorităţile ucrainene au anunţat că, miercuri, 1.530 de locuitori din Mariupol şi localităţi din regiunea Zaporojie au putut să se evacueze cu mijloace de transport proprii.  

Potrivit CNN, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a afirmat, miercuri, că pagubele provocate de bombardamentele fără încetare din Mariupol sunt "devastatoare". 

"Locul este pur şi simplu decimat din punct de vedere structural de atacul loviturilor aeriene ruseşti", a spus Kirby.
 
"Pagubele semnificative" au fost provocate "infrastructurii civile, clădirilor rezidenţiale, spitalelor, spaţiilor de recreere, parcurilor, totul", a adăugat Kirby.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.