Rusia a acuzat, joi, Statele Unite ale Americii că fac în secret experimente cu arme biologice într-un laborator în Georgia, precizând că în urma experimentelor au murit cel puţin 70 de cetăţeni georgieni, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit ruşilor, experimentele se fac la centrul Richard-Lugar, inaugurat în 2011 în localitatea Alekseevka şi finanţat de Pentagon.

Angajaţii americani care lucrează acolo au imunitate diplomatică şi nu pot fi controlaţi de autorităţile georgiene, se arată într-un raport al armatei ruse, prezentat într-o conferinţă de presă la Moscova. Armata precizează că s-a bazat pe informaţii oferite de Igor Giorgadze, ministru georgian al Securităţii Statului în perioada 1993-1995.

Georgia a reacţionat imediat după apariţia acuzaţiilor, ministrul Sănătăţii calificându-le drept absurde. “Activitatea centrului este total dedicată protecţiei sanitare a populaţiei”, a precizat şi Centrul naţional georgian de Control al Bolilor şi pentru Sănătate Publică.

La laboratorul Lugar s-ar fi făcut, sub pretextul unor tratamente, experimente asupra unor cetăţeni georgieni, care s-au soldat cu 73 de decese, se arată în raport, în care se menţionează că laboratoare asemănătoare cu acesta există şi în Ucraina, Azerbaidjan şi Uzbekistan.

Pentagonul a respins acuzaţiile ruşilor, precizând că Richard-Lugar este pur şi simplu un “centru medical şi veterinar”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.