Moscova a anunţat că doi militari ruşi au fost răpiţi de către autorităţile ucrainene din peninsula Crimeea. De asemenea, ministerul rus al Apărării susţine că cei doi militari au fost ”reţinuţi în mod ilegal” încă de duminică. Kievul explică că este vorba de doi militari ucraineni, care dezertaseră anterior în Rusia după anexarea din urmă cu doi ani a peninsulei Crimeea, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rusia a declarat că reţinerea celor doi militari este ”un alt act de provocare” şi a cerut eliberarea lor imediată.

Cei doi militari au fost identificaţi drept locotenentul Maxim Evgenevichi Odinţov şi sergentul Alexander Viacheslavorichi Baranov.

Rusia susţine că cei doi militari au fost răpiţi din peninsula Crimeea şi transportaţi în provincia ucraineană Mîkolaiiv.

Serviciile de securitate ucrainene au anunţat că cei doi militari au fost reţinuţi după ce au trecut ilegal frontiera în teritoriile controlate de Kiev.

Ministrul Apărării din Rusia a acuzat serviciile de securitate ucrainene că inventează acuzaţii penale împotriva celor doi militari ”pentru presupuse crime comise împotriva Kievului”.

De asemenea, ruşii au susţinut că autorităţiile ucrainene ar urma să folosească presiune psihică şi fizică pentru a extrage o mărturie.

Relaţiile dintre Moscova şi Kiev sunt mai tensionate ca niciodată, după anexarea peninsulei Crimeea, finanţarea insurgenţei pro-ruse din estul Ucrainei şi refuzul de a implementa termenii acordului de la Minsk.

La începutul acestei luni, mai mulţi cetăţeni ucrainenei au fost arestaţi în Crimeea şi acuzaţi de plănuirea unor acte de sabotaj împotriva Rusiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.