Un atentat sinucigaş cu bombă a avut loc miercuri în faţa Ministerului afgan de Externe din Kabul şi a provocat numeroase victime, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia a declarat că cel puţin cinci civili au fost ucişi, dar un alt oficial taliban a estimat că numărul victimelor este de 20. O agenţia umanitară italiană prezentă în Kabul a declarat că a primit peste 40 de răniţi, iar numărul victimelor continuă să crească.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 16:00 (13:30, ora României), după ce autorul a încercat, fără succes, să intre în clădirea ministerului, au declarat oficialii talibani.

Mai multe ţări, printre care Turcia şi China, au ambasade în zonă. Potrivit unor informaţii, o delegaţie chineză urma să poarte discuţii cu oficialii afgani în interiorul clădirii Ministerului de Externe în momentul atacului.

Niciun grup nu a revendicat deocamdată responsabilitatea pentru atac. Poliţia din Kabul a descris atacul ca fiind unul laş, adăugând într-o declaraţie că autorii vor fi traşi la răspundere.

Afganistanul a fost zguduit de zeci de explozii de când talibanii au preluat puterea în 2021, majoritatea revendicate de ramura locală a grupării Stat Islamic, cunoscută sub numele de Statul Islamic - Provincia Khorasan (Isis-K).

Corespondenţii locali spun că talibanii tind să subestimeze numărul victimelor în astfel de incidente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.