Mortalitatea înregistrează o creştere în 24 de ţări europene - de la începutul lui martie - de 159.000 de morţi suplimentare, dintre care o ”proporţie importantă” este legată de epidemia covid-19, a anunţat joi Katie Smallwood, o reprezentantă a Organizaţiei Mondiale a Sănătălii (OMS), relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ceea ce observăm foarte clar este că vârful supramortalităţii corespunde în aceste ţări vârfului transmiterii covid-19”, a declarat presei Katie Smallwood.

”Acest lucru ne oferă un indiciu clar cu privire la faptul că o proprţie foarte importantă a acestor decese suplimentare este legată şi cauzată de covid-19”, a subliniat ea.

Până  în prezent, peste două milioane de persoane au fost contaminate, în mod oficial, în Europa cu noul coronavirus - un bilanţ care a crescut cu 15% în ultimele două săptămâni -, iar peste 175.000 de oameni au murit din cauza covid-19, potrivit agenţiei ONU cu sediul la Geneva.

OMS sfătuieşte ţări ca Germania sau Elveţia - care au început să relaxeze măsurile de izolare prin deschiderea barurilor şi discotecilor, între alte măsuri - să implementeze măsuri ”robuste” de testare şi de ”urmărire”, în vederea evitării unui al doilea val al epidemiei, a subliniat Smallwood.

”Redeschiderea întreprinderilor sau a cluburilor şi barurilor, unde oamenii se întâlnesc, va depinde absolut de capacitatea sistemelor de sănătate de a şti cum se transmite virusul, unde se transmite (...) şi de a se asigura că intervenţii ţintite au loc în vederea prevenirii şi împiedicării oricărei transmiteri a viruslui”, a avertizat ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.