Autorităţile din Noua Zeelandă au înfiinţat două morgi temporare, în timp ce numărul morţilor în urma Ciclonului Gabrielle, cea mai distrugătoare furtună care a afectat ţara în ultimele decenii, a ajuns la opt, transmite The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un al doilea pompier voluntar, Craig Stevens, a murit în spital după ce a fost surprins de o alunecare de teren în apropiere de Auckland în cursul săptămânii trecute. De asemenea, vineri dimineaţă a fost găsit un cadavru lângă Napier, a confirmat poliţia. Oficialii au avertizat că bilanţul victimelor va creşte.

Furtuni severe au afectat oraşe, au măturat ferme, poduri şi au inundat case, lăsând oamenii blocaţi pe acoperişuri. Zece mii de oameni au fost evacuaţi şi, până joi după-amiază, 3.455 de persoane au fost înregistrate de poliţie ca "imposibil de contactat", deşi probabil erau mai multe apeluri pentru aceeaşi persoană, au declarat autorităţile.

Morgi temporare au fost înfiinţate în Napier şi Hastings ca parte a "procedurii standard", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei pentru publicaţia Stuff.

"Aceste facilităţi au fost stabilite ca măsură de precauţie pentru a asigura că orice decese pot fi gestionate cu grijă şi respect, şi în conformitate cu procedurile legale. Acestea sunt ţinute acolo înainte de a fi luate şi duse la o capelă", au declarat poliţiştii.

Primul ministru, Chris Hipkins, a sosit la Napier vineri dimineaţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.