Mausoleul Taj Mahal, una dintre cele şapte minuni ale lumii moderne, se va redeschide începând de luni, vizitatorii fiind obligaţi să poarte măşti şi să respecte distanţarea fizică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Doar 5.000 de turişti vor avea accesul permis pe zi, împărţiţi în două grupuri.

Taj Mahal, una dintre cele şapte minuni ale lumii moderne şi principala atracţie turistică a Indiei, era închis de la mijlocul lunii martie din cauza pandemiei de coronavirus.

Construit între 1631 şi 1648 de împăratul Shah Jahan în memoria soţiei sale preferate Mumtaz Mahal, mausoleul din marmură albă cu pietre preţioase a suferit de-a lungul timpului renovări de faţadă pentru a împiedica îngălbenirea din cauza poluării aerului. 

În medie, între 10.000 şi 15.000 de persoane vizitau în fiecare zi Taj Mahal. Dar această cifră a ajuns şi la 70.000 de vizitatori într-o zi de weekend.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.