Un minut de reculegere s-a ţinut, marţi, la Beirut, la o săptămână după exploziile din port, soldate cu moartea a 163 de persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Clopotele au fost trase iar oamenii aflaţi pe străzi şi la ruinele portului au păstrat tăcerea la ora locală 18.09, la exact ora la care în urmă cu o săptămână au explodat cele 2.750 de tone de nitrat de amoniu.

Produsele chimice au provocat o explozie care a devastat portul din Beirut, a ucis 163 de persoane, a rănit mai mult de 6.000 de oameni şi a distrus multe clădiri, potrivit autorităţilor municipale.

Marţi, Reuters a scris responsabilii securităţii libaneze i-au avertizat luna trecută pe premier şi pe preşedinte că 2.750 de tone de nitrat de amoniu erau depozitate în portul din Beirut şi că puteau distruge Capitala în caz de explozie

Un raport al Direcţiei generale a Securităţii de Stat despre evenimentele care au dus la explozie include o scrisoare privată adresată preşedintelui libanez Michel Aoun şi prim-ministrului Hassan Diab pe 20 iulie. 

Deşi conţinutul acestei scrisori nu a fost reprodus în raportul consultat de Reuters, un responsabil de la securitate a declarat că ea rezuma rezultatele unei anchete judiciare începută în ianuarie care concluziona că produsele chimice trebuie imediat controlate.

Preşedinţia şi guvernul nu au făcut niciun comentariu referitor la scrisoarea din 20 iulie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.