Rusia a plasat pe lista entităţilor ”teroriste şi extremiste” ”mişcarea internaţională LGBT” - interzisă în 2023 de către Curtea Supremă rusă în pofida faptului că nu există nicio organizaţie cu acest nume în Rusia -, potrivit unei note a serviciului rus de informaţii financiare, consultată vineri de AFP, autorităţile ruse consolidând astfel represiune minorităţilor sexuale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mişcarea internţaională LGBT” a fost deja interzisă de către Curtea Supremă rusă la sfârşitul lui 2023, deşi în Rusia nu există nicio organizaţie care să poarte acest nume.

Această formulare - ambiguă - a deschis calea unor pedepse grele cu închisoarea.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Preşedintele rus Vladimir Putin, care tocmai a fost reales şa şefia ţării încă şase ani, promovează de mult timp ”familia” şi religia împotriva unui Occident pe care-l prezintă ca fiind ”decadent” sau ”satanist”.

După invazia Ucrainei, în februarie 2022, autorităile ruse reprimă în pralel tot mai ferm minorităţile sexuale.

”RELAŢII SEXUALE NETRADIŢIONALE”

Miercuri, autorităile ruse au anunţat că au plasat în detenţie provizorie administratorii unui bar din Ural, care riscă până la zece ani de închisoare cu privire la ”extremism” LGBT.

Potrivit acuzării, ”în cursul anchetei s-a stabilit că acuzaţii, persoane care au o orientare sexuală netradiţională (...), susţin opiniile şi activităţile asociaţiei publice internaţionale LGBT interzisă în ţara noastră”.

Acesta este primul caz penal de acest fel, însă mai mulţi ruşi au fost condamnaţi în ultimele săptămâni la amenzi pentru că, de exemplu, au postat online fotografii cu steaguri curcubeu sau, în cazul a două tinere, au difuzat online o înregistrare video în care se sărutau.

Începând din 2013, o lege interzice în Rusia ”propaganda” ”relaţiilor sexuale netradiţionale” în rândul minorilor.

Această lege a fost lărgită în mod considerabil la sfârşitul lui 2022 şi interzice orice formă de ”propagandă” a lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor în presă, pe Internet, în cărţi şi în filme.

În iulie 2023, deputaţii ruşi au adoptat o lege care interzice persoanelor transsexuale operaţiile chirurgicale şi terapiile hormonale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.