Ministrul Afacerilor Externe din Turcia, Hakan Fidan, consideră că cruzimile din Fâşia Gaza au devenit insuportabile şi a precizat că nu se poate accepta blocarea din partea Israelului a intrării ajutorului umanitar şi a materialelor medicale în Gaza. El a declarat că invită opinia publică mondială să facă tot ce este necesar pentru a împiedica acest masacru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Hakan Fidan a avut miercuri, la Bucureşti, o întâlnire cu ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, în cadrul căreia au discutat şi despre situaţia din Orientul Mijlociu. 
“Am discutat despre Orientul Mijlociu, despre cruzimile din Gaza care au devenit insuportabile. Invit Israelul să aplice imediat decizia Curţii Internaţionale de Justiţie privind măsurile preventive şi încetarea focului. De săptămâni încoace, Israelul continuă să aibă în ţinta sa directă Gaza, care este într-un blocaj complet. Cei care au scăpat vii de la aceste bombardamente acum se confruntă cu o foamete şi bolile contagioase. Nu se poate accepta sub nicio formă blocarea din partea Israelului a intrării ajutorului umanitar şi a materialelor medicale în Gaza. Când două milioane de oameni sunt bombardaţi, se luptă cu foamea şi bolile contagioase şi este clar că sunt abandonaţi să moară, nu putem tăcea. Eu invit opinia publică mondială să facă tot ceea ce este necesar pentru a împiedica acest masacru”, a afirmat ministrul turc de Externe.
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ) a dispus vineri ca Israelul să ia măsuri pentru a preveni actele de genocid în Gaza şi să vegheze ca armata să nu comită acte care pot intra sub incidenţa Convenţiei privind genocidul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.